Sposób przygotowania:
Gulasz pieczarkowy z groszkiem
Pieczarki obieramy, kroimy na małe kawałki. Cebulę siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę. Podsmażamy ciągle mieszając, około 2 minuty. Po tym czasie wrzucamy pieczarki. Solimy. Dusimy pieczarki na wolnym ogniu aż całkowicie zmiękną. Wtedy dodajemy groszek i dusimy całość przez kolejne 5 minut dolewając wody w razie potrzeby. Do pół szklanki wody wrzucamy mąkę i mieszamy aż nie będzie żadnych grudek. Zwiększamy płomień pod potrawą. Do gotującej się potrawy wlewamy wodę z mąką cały czas mieszając aż utworzy się sos o odpowiadającej nam konsystencji. Doprawiamy go solą, pieprzem i maggi. Gulasz podajemy z pieczywem. Dekorujemy go na talerzach posiekaną natką pietruszki.