madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Bogracz- gulasz węgierski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jednogarnkowe danie które pochodzi z Węgier, może nie jest identyczne ale ma wiele wspólnego. Sycące i bardzo rozgrzewające

Bogracz- gulasz węgierski Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bogracz- gulasz węgierski

 

Sposób przygotowania:

Bogracz- gulasz węgierski
Umyte i osuszone mięso kroimy w średniej wielkości kostkę, a następnie podsmażamy na oleju z dodatkiem przypraw oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę, gdy już się ładnie zarumieni dodajemy także pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy jeszcze chwilkę.Przekładamy zawartość patelni do garnka i podlewamy rosołem, dusimy na wolnym ogniu aż mięso będzie prawie miękkie. W tym czasie obieramy marchew, seler i ziemniaki, które kroimy w kostkę. Czerwoną paprykę kroimy w paseczki. Do garnka dodajemy pokrojone warzywa oraz liść laurowy, ewentualnie dolewamy jeszcze wody i dusimy do miękkości. Zaciągamy zawiesiną z mąki pszennej i wody. Doprawiamy jeszcze do smaku






Bogracz- gulasz węgierski
Mięso pkrojone w kostkę rumienimy z cebulą
Bogracz- gulasz węgierski
Mięso podlewamy rosołem i dusimy na wolnym ogniu
Bogracz- gulasz węgierski
Warzywa obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę
Bogracz- gulasz węgierski
Wszystkie składniki dusimy na wolnym ogniu do miękkości