Sposób przygotowania:
Mielone zapiekane na plasterkach cukiniiI

1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, sól. Czosnek oraz cebulę obieram, drobno kroję, dodaję do mięsa. Następnie wyrabiam masę mięsną.
II

2. Cukinie kroję w plasterki, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
III

3. Z masy mięsnej robię małe kotleciki i układam na każdym plasterku cukinii.
4. Następnie piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
IV
5. Po tym czasie wyjmuję kotlety z piekarnika, na każdym kotlecie układam plasterek pomidora, a wierzch posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach. Ponownie wykładam do piekarnika na 10 minut
V
6. Kotlety gotowe, przed podaniem posypuję posiekanym szczypiorkiem, podaję z surówką oraz ziemniakami.
7. Smacznego.