caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Gulasz po węgiersku 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mocno pikantny gulasz w wegierskim stylu

Gulasz po węgiersku 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz po węgiersku 2

 

  • 50 dag biodrówki bez kości
  • 2 cebule
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 kostka mięsna
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka smalcu

Sposób przygotowania:

Gulasz po węgiersku 2
Mięso pokroić w kostkę, tłuszcz stopić na patelni i na rozgrzany wrzucić mięso. Smażyć często mieszając aż mięso nabierze rumianego koloru. Cebule obrać i pokroić w piórka, dodać do zrumienionego mięsa i całość smażyć tak długo aż cebula zeszkli się, wtedy dodać obie papryki, całość dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze 1-2 minuty. Przełożyć do garnka, dodać kostkę mięsną i szklankę wody. Dusić wszystko do momentu aż mięso zmięknie, a sos zredukuje się i zgęstnieje. W razie potrzeby całość doprawić solą i pieprzem.
Gulasz po węgiersku 2
Mięso pokroić w kostkę, tłuszcz stopić na patelni i na rozgrzany wrzucić mięso.
Gulasz po węgiersku 2
Cebule obrać i pokroić w piórka, dodać do zrumienionego mięsa i całość smażyć tak długo aż cebula zeszkli się
Gulasz po węgiersku 2
Przełożyć do garnka, dodać kostkę mięsną i szklankę wody. Dusić wszystko do momentu aż mięso zmięknie, a sos zredukuje się i zgęstnieje