marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Gulasz po węgiersku w chlebku kanapkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mięso na gulasz obtoczyć i obsmażyć,a potem dodać resztę skła- -dników i poddusić trochę.Chlebek wydrążyć i nadziewać gulaszem doprawionym.

Gulasz po węgiersku w chlebku kanapkowym

Składniki:

Gulasz po węgiersku w chlebku kanapkowym

 

  • Pół kilo wieprzowiny,
  • 3 duże papryki w 3 kolorach:czerwona,żółta,zielona,
  • czuszka lub ostra mielona papryka,
  • 1 okrągły chlebek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 szalotki,
  • olej do smażenia,
  • 200 ml.wody,
  • jajko,bułka tarta.

Sposób przygotowania:

Gulasz po węgiersku w chlebku kanapkowym
Mięso opłukać,po czym odsączyć na 5 min.Olej rozgrzać i dawać obtoczone kawałki wieprzowiny i obsmażyć na brązowo.następnie dodawać umyte i pokrojone warzywa i również podsmażyć,a pot- -em zalać wodą i dać dwa ząbki czosnku do smaku i poddusić pod pokrywką.Doprawić ostrą papryką i nadziewać wcześniej wydrążony chlebek i tak podawać na gorąco.