dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Gulasz pomidorowo-pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne mięsne danie na obiad.

Gulasz pomidorowo-pieczarkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz pomidorowo-pieczarkowy

 

  • 1 kg łopatki
  • 2 cebule
  • 25 dag pieczarek
  • 1 łyż koncentratu pomidorowego
  • 2 kostki rosołowe
  • mąka
  • sól, pieprz czarny, liście laurowe, papryka czerwona, chili, ziele angielskie, tymianek, kolendra
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Gulasz pomidorowo-pieczarkowy
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę, a następnie oprószamy mąką. obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Do mięsa dodajemy obraną i pokrojoną w drobno kostkę cebulę. Smażymy co jakiś czas mieszając. Kostki rozpuszczamy w 2 szkl gorącej wody i gotowym bulionem zalewamy mięso. Ma lekko przykrywać mięso. Doprawiamy przyprawami i dodajemy umyte i pokrojone w plasterki pieczarki i koncentrat pomidorowy. Całość dusimy do miękkości. Smacznego.
Gulasz pomidorowo-pieczarkowy
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Gulasz pomidorowo-pieczarkowy
Pieczarki oczyszczamy, puczemy i kroimy w plasterki.
Gulasz pomidorowo-pieczarkowy
Mięso dusimy w sosie pomidorowym do miękkości.