Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Gulasz rybny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rewelacyjny gulasz rybny to doskonała alternatywa dla gulaszu mięsnego. Znakomite połączenia smaków, sprawia, że potrawa ma wyrazisty smak.

Gulasz rybny

Składniki:

Gulasz rybny

 

  • 1 kg karpia
  • 5 dag wędzonego boczku
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki mąki
  • 1 cebula
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 szklanki bulionu
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1/2 kostki sera
  • sól i pieprz
  • czerwona papryka

 

Sposób przygotowania:

Gulasz rybny
Boczek kroimy w bardzo drobna kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy do niego drobno posiekaną cebulę. Smażymy aż się zarumienią. Dolewamy do nich bulion i przecier pomidorowy. Gotujemy na małym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a także papryką (około 3 łyżeczki). Do gotującej całości dodajemy karpia pokrojonego w średnie kawałki. Z karpia wcześniej wyciągamy ości. Wszystko razem gotujemy przez około 15 minut. Gdy już potrawa się ugotuje posypujemy startym serem. Podajemy z makaronem lub jemy same.