Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Gulasz rybny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Lekko pikantny gulasz rybny, polecam.

Gulasz rybny

Składniki:

Gulasz rybny

 

  • 2 filety ryby morskiej,
  • pol puszki kukurydzy,
  • pol puszki groszku,
  • 2 cebule,
  • 4 ziemniaki,
  • 1 papryka, najlepiej czerwona,
  • ok 1/4 duzego garnka, esencjonalnego rosolu,
  • przyprawy: koniecznie kolendra, sol, pieprz, papryka czerwona, chili, vegeta, majeranek, lisc laurowy,
  • sporo poszatkowanej natki pietruszki,
  • koncentrat pomidorowy lub dojrzale pomidory, moga byc pomidory z puszki

Sposób przygotowania:

Gulasz rybny
Filety pokroic w kostke. Warzywa obrac i pokroic, warzywa z puszki odcedzic.Do gotujacego sie rosolu wrzucamy przyprawy (poza majerankiem) i cebule, gotujemy przez 5 minut, potem wrzucamy ziemniaki i papryke, gotujemy kolejne 10 minut, po czym wrzucamy kukurydze i groszek., po ok 10 minutach gotowania, dodajemy pomidory i koncentrat, lub sam koncentrat, zagotowujemy i wrzucamy rybe z pietruszka. Gotujemy do momentu, gdy wszystkie warzywa beda miekkie a ryba ugotowana, co nie trwa dlugo, bo jak wiemy ryba nie potrzebuje dlugiego czasu gotowania :) To danie czesto gosci na moim stole i zazwyczaj nic nie zostaje na drugi dzien...