paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Gulasz rzodkiewkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealny do ziemniaków, zachwyci smakiem.

Gulasz rzodkiewkowy

Składniki:

Gulasz rzodkiewkowy

 

  • 40 dag miesa wołowego
  • 3 pęczki rzodkiewki
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • mąka
  • oliwa
  • pieprz sól

Sposób przygotowania:

Gulasz rzodkiewkowy
Mięso myjemy, kroimy w średnią kostkę. Solimy i pieprzymy, obtaczamy delikatnie w mące, smażymy na oliwie rozgrzanej. Cebule obieramy siekamy w kostkę dodajemy do mięsa i wspólnie obsmażamy. Gdy mięso się zarumieni a cebula zeszkli całość podlewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem ok 40 min aż mięso zmięknie. W razie potrzeby możemy podlać wodą. Rzodkiewki myjemy, każdą kroimy na pół, dodajemy do mięsa i wspólnie dusimy jeszcze około 15 min. Na koniec całość doprawiamy koncentratem.