Sposób przygotowania:
Gulasz w delikatnym sosie śmietanowo-pomidorowymMięso:
Umyte i osuszone mięso należy pokroić na większą kostkę i dokładnie oprószyć przyprawami, a następnie w mące.
Mięso zarumienić z każdej strony na odrobinie oleju i przełożyć do garnka, w którym będzie gotował się gulasz.
Reszta składników:
Na tłuszczu po mięsie zeszklić posiekaną cebulę z czosnkiem.
Całość przełożyć szynki, dodać pokrojone marchewki, listki laurowe oraz ziele angielskie.
Wszystko razem zalać bulionem lub wodą.
Gotowanie:
Gulasz należy dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.
Na końcu dodać natkę pietruszki lub/i koperek.
Sos:
Śmietanę połączyć z koncentratem pomidorowym i dodać do gulaszu.
Całość doprawić do smaku i gotować do momentu - aż sos zgęstnieje.