Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Gulasz w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Gulasz w sosie musztardowym

Gulasz w sosie musztardowym

Składniki:

Gulasz w sosie musztardowym

 

  • 50 dag cielęciny, pokrojonej w kostkę
  • 50 dag ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 3 cebule, pokrojone w piórka
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 2 ogórki zielone, pokrojone w półplasterki
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • Ziarenka Smaku
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz w sosie musztardowym
Aby przygotować pyszny gulasz w sosie musztardowym należy mięso obsmażyć na oleju, dodać cebulę, czosnek, musztardę, Ziarenka, zalać szklanką wody i dusić 10 minut. Dodać ziemniaki, gotować kolejne 10 minut, na koniec wrzucić ogórki, przyprawić solą i pieprzem, i gotować jeszcze 10 minut.