superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Gulasz warzywno- mięsny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Mieszanka warzyw jest dowolna, zależy co kto lubi.

Gulasz warzywno- mięsny

Składniki:

Gulasz warzywno- mięsny

 

  • 1 opakowanie warzyw na patelnię
  • 500 g piersi z kurczaka
  • 1 kostka bulionowa
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 łyzka mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Gulasz warzywno- mięsny
Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka . Zalewamy wodą i dodajemy kostkę bulionową. Gotujemy około 15 minut na małym ogniu .Do gotującego mięsa dodajemy zamrożone warzywa. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowaniad odajemy ketchup. W osobnej misce rozcieramy mąkę z wodą  i  dolewamy do gulaszu ciągle mieszając. Można dodatkowo dodać odrobinę śmietany.