Sposób przygotowania:
Kasza z gulaszem warzywnym
Kaszę wysypujemy z woreczków, płukany w zimnej wodzie. Następnie gotujemy na małym ogniu z dodatkiem masła- nie mieszamy, tylko czekamy aż woda odparuje, dzięki temu kasza będzie sypka. W tym czasie przygotowujemy gulasz- filet z kurczaka kroimy w kostkę. Tak samo postępujemy z pieczarkami, marchewką, ziemniakami i cebulą. Pokroje w kostkę ziemniaki gotujemy w osobnym garnku w lekko osolonej wodzie. Podpiekamy mięso, cebulę, pieczarki i marchewkę. Zalewamy wodą i dorzucamy kilka listów laurowych, ziarenka ziela angielskiego i dusimy na małym ogniu. Dodajemy ugotowane ziemniaki i doprawiamy do smaku przyprawami o sosem sojowym (świetnie zastępuje sól i jednocześnie wydobywa smak potrawy) i wciskamy czosnek. Gulasz można zabielić śmietanką, chociaż ja polecam wersję bez.