Sposób przygotowania:
Wegetariański gulasz
Cebulę obrać i drobno posiekać. Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Paprykę umyć, przekroić na pół, usunąć pestki oraz błony i pokroić w małą kostkę.Olej rozgrzać w dużym garnku i podsmażyć cebulę na złoty kolor. Dodać paprykę oraz paprykę mieloną. Chwilę smażyć, a następnie podlać octem. Wlać 1 l bulionu i całość gotować przez jakiś czas. Dodać ziemniaki. Całość przyprawić solą, pieprzem, kminkiem oraz majerankiem. Dodać natkę pietruszki oraz listek laurowy i gotować na wolnym ogniu przez ok. 1/2 godziny. Rozmieszać kwaśną śmietanę. - 5 minut przed końcem gotowania dodać śmietanę[ale nie wszystko] i dokładnie wymieszać. Nałożyć gulasz na talerze i przybrać śmietaną oraz papryką mieloną.
Przed podaniem posypać gulasz natką.
Przed podaniem posypać gulasz natką.