Sposób przygotowania:
Gulasz warzywny od Agnieszki
Ziemniaki pokroić, ale nie w kostkę, pieczarki pokroić, też nie w kostkę, najlepiej w talarki lub interesujące nas kawałki.
Na oleju zeszklić cebulę, czosnek, następnie dodać pieczarki (Wszystko robić w dużym garnku).
Dorzucić składniki, dodać paprykę pokrojoną w kostkę, do tego ziemniaki, też mogą być pokrojone w talarki lub kawałki. Przykryć i wszystkie składniki dusić pod przykryciem 30 minut, na wolnym ogniu.
Pod koniec wrzucić fasole, koncentrat i przyprawy.
Ma koniec można udekorować sienaką natką pietruszki.
Wariacja - dodać do tego ok. 200g opakowanie makaronu ryżowego.
Pyszne, gęste, sycące, wegetariańskie danie.
Smaczności!
Na oleju zeszklić cebulę, czosnek, następnie dodać pieczarki (Wszystko robić w dużym garnku).
Dorzucić składniki, dodać paprykę pokrojoną w kostkę, do tego ziemniaki, też mogą być pokrojone w talarki lub kawałki. Przykryć i wszystkie składniki dusić pod przykryciem 30 minut, na wolnym ogniu.
Pod koniec wrzucić fasole, koncentrat i przyprawy.
Ma koniec można udekorować sienaką natką pietruszki.
Wariacja - dodać do tego ok. 200g opakowanie makaronu ryżowego.
Pyszne, gęste, sycące, wegetariańskie danie.
Smaczności!