Sposób przygotowania:
Gulasz warzywny
Fasolkę dobrze umyć, odkroić końcówkę z jednej i drugiej strony i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Marchewkę, pietruszkę, obrać, umyć i pokroić na kostkę. Por oczyścić i pokroić na nieduże paseczki. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Paprykę czerwoną oraz żółtą umyć, wyciąć ze środka gniazdka nasionek i pokroić na średnią kostkę. Cukinię obrać, umyć i pokroić na kostkę. Pomidory wyparzyć, obrać i również pokroić na kostkę, ale większą. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć wszystkie warzywa, a następnie dodać do fasolki szparagowej. Wszystko razem dusić przez około 10 minut pod przykryciem. Czosnek obrać i strzeć na tarce o małych oczkach, a następnie dodać do warzyw. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz papryką ostrą i słodką.