sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Gulasz wg sylwioslawa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podajemy z kaszą lub ziemniakami.

Gulasz wg sylwioslawa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wg sylwioslawa

 

  • składniki:
  • 50 dag łopatki wieprzowej
  • 4 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • papryka ostra mielona, sól
  • 2-3 łyżki mąki
  • liść laurowy, ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Gulasz wg sylwioslawa
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Solimy. W garnku rozgrzewamy olej. Następnie wrzucamy mięso i obsmażamy z każdej strony. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Dodajemy do mięsa wraz z ostrą papryką, zielem angielskim i liściem laurowym. Całość zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso. Przykrywamy i dusimy około 1-1,5 godziny. Szklankę zalewamy do połowy wodą, dodajemy 2 łyżki mąki. Mieszamy aby nie było grudek i dodajemy do mięsa. Całość zagotowujemy. Smacznego
Gulasz wg sylwioslawa
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki
Gulasz wg sylwioslawa
Cebulę kroimy i z przyprawami dodajemy do mięsa
Gulasz wg sylwioslawa
Mąką mieszamy z wodą aby nie było grudek
Gulasz wg sylwioslawa
Dodajemy do miękkiego mięsa i całość zagotowujemy