Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowo-warzywnyPrzygotowanie mięsa:
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do mięsa, czosnkiem granulowanym, pieprzem,vegetą.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 3 godz.
Obsmażanie mięsa:
Na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju . Obsmażyć mięso z każdej strony.
Przygotowanie warzyw i pieczarek:
Cebulkę obrać. Pokroić w półplasterki. Udusić na oleju pozostałym z mięsa. Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Paprykę myjemy,przelewamy i usuwany gniazda nasienne. Kroimy w grubsze paski.
Kapustę szatkujemy dość grubo.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki- dusimy na pozostałym oleju.
Sporządzanie gulaszu:
W dużym garnku gotujemy 3 l wody z kostkami rosołowymi. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Do gotującego się wywaru dodajemy podsmażone mięso. Gdy jest już prawie miękkie dodajemy podduszoną cebulę,pieczarki.
Chwilę później dodajemy marchew,kapustę a pod sam koniec paprykę. Wszystko gotujemy do miękkości.
Następnie dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze 5 min. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem, maggi,tabasco , papryką w proszku. Zagotowujemy mieszając.
Podajemy gorący z pieczywem.