Sposób przygotowania:
Wieprzowo dyniowy gulasz
Świeżą łopatkę pokroić w kostkę, na oleju zrumienić mięso, dodać pokrojoną cebulę i podsmażać z 3 minuty mieszając co jakiś czas.
Dodać pokrojoną w kostkę obraną dynię, paprykę, ząbki czosnku, przyprawę do wieprzowiny, paprykę ostrą w proszku, podsmażać z 5 minut mieszając co jakiś czas.
Wlać wodę i pod przykryciem gotować do miękkości mięsa.
Śmietanę wymieszać z solą morską, mąką kukurydzianą, wlać do wywaru i mieszając do zagęszczenia sosu zagotować, na koniec wsypać koperek, użyłam zamrożony posiekany pachnący latem koperek.
Podawać z czym się lubi: ziemniaki, kasza, ryż, makaron, pieczywo.
Dodać pokrojoną w kostkę obraną dynię, paprykę, ząbki czosnku, przyprawę do wieprzowiny, paprykę ostrą w proszku, podsmażać z 5 minut mieszając co jakiś czas.
Wlać wodę i pod przykryciem gotować do miękkości mięsa.
Śmietanę wymieszać z solą morską, mąką kukurydzianą, wlać do wywaru i mieszając do zagęszczenia sosu zagotować, na koniec wsypać koperek, użyłam zamrożony posiekany pachnący latem koperek.
Podawać z czym się lubi: ziemniaki, kasza, ryż, makaron, pieczywo.