iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Gulasz wieprzowo-warzywny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gulasze są proste w przygotowaniu i praktycznie zawsze świetnie smakują. Można przygotować więcej i go zamrozić.

Gulasz wieprzowo-warzywny

Składniki:

Gulasz wieprzowo-warzywny

 

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej,
  • 1/2 kg pieczarek,
  • 2 papryki czerwone,
  • 2 cebule,
  • 2 pomidory,
  • 1 szklanka bulionu warzywnego,
  • 2 listki laurowe,
  • łyżeczka papryki ostrej,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowo-warzywny
Mięso kroimy w dość drobną kostkę. Następnie należy oprószyć pieprzem oraz solą. Cebule kroimy w średnie piórka. Papryki w słupki, a natomiast pieczarki w plastry. Smażymy mięso 30 minut na oleju. Przekładamy do garnka. Następnie smażymy warzywa i dokładamy do garnka. Dodajemy listki, pomidory bez skórki. A następnie wlewamy bulion oraz dodajemy koncentrat. Doprawiamy papryką ostrą. Dusimy przez kolejne 30 minut.