eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz wieprzowo wołowy Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Dla urozmaicenia tym razem gulasz wieprzowo wołowy. Podany z marchewką z groszkiem i kukurydzą oraz kluskami śląskimi stanowi pyszny obiad.

Gulasz wieprzowo wołowy Eli

Składniki:

Gulasz wieprzowo wołowy Eli

mięsa

  • 600 g karkówki wieprzowej
  • 600 g karku wołowego

dodatki

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowo wołowy Eli

przygotowanie mięsa

Gulasz wieprzowo wołowy Eli
Opłukaną i osuszoną wieprzowinę pokroić w kostkę.

Karkówkę opłukać,osuszyć i pokroić w kostkę.

przygotowanie mięsa cd

Gulasz wieprzowo wołowy Eli
Opłukany i osuszony kark wołowy pokroić w kostkę.

Wołowinę opłukać,osuszyć i pokroić w kostkę.

przygotowanie mięsa cd

Gulasz wieprzowo wołowy Eli
Na rozgrzanym oleju obsmażać partiami mięso.

W dużej patelni rozgrzać olej i partiami obsmażyć wołowinę i wieprzowinę.

przygotowanie cebuli

Gulasz wieprzowo wołowy Eli
Obrane cebule pokroić w drobną kostkę.

Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić.

przygotowanie gulaszu

Gulasz wieprzowo wołowy Eli
Do usmażonego mięsa dodać cebulę, przyprawy, ziele angielskie,liście laurowe i całość przesmażyć

Do usmażonego mięsa dodać liście laurowe,ziele angielskie,cebulę,czosnek,przyprawę do grilla,paprykę,sól,pieprz i razem przesmażyć.

Podlać gulasz wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować. Smacznego!


Tagi:

mięso gulasz