luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Gulasz wieprzowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Moi domownicy bardzo lubia pikantne potrawy, ugotowalam wiec gulasz.

Gulasz wieprzowy

Składniki:

Gulasz wieprzowy

 

  • Ok. 700 gram miesa wieprzowego na gulasz
  • 2 czerwone papryki
  • 2 srednie marchewki
  • 2 duze cebule
  • 1 lyzka przecieru pomidorowego
  • Sol, chilli
  • 1 lyzka bulionu w proszku
  • Maka pszenna
  • Tlusz do smazenia

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy
Cebule obrac, pokroic w kostke i wrzucic na rozgrzany tluszc, po 2 min. dodac pokrojone w kostke mieso, posolic i podsmazyc. Nastepnie dodac 1 szklanke goracej wody z rozpuszonym bulionym w proszku , chilli i przecier pomidorowy. Dusic 45 min. pod przykryciem. Po tym czasie dodac obrane i pokrojone w kostke marchewki oraz umyta i pokrojona papryke. Jesli trzeba to dodac goracej wody i przyprawic do smaku. Calosc dusic jeszcze ok.30 min. Ja zagescilam sos maka rozpuszczona w wodzie. Gulasz podalam z kasza i piklami z ogorka