lena

lena

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Gulasz wieprzowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Można dodać koncentrat pomidorowy ......

Gulasz wieprzowy

Składniki:

Gulasz wieprzowy

 

  • 1 kg łopatki wieprzowej(bez kości)
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz,majeranek,papryka ostra
  • 1 płaska łyżka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy
Mięso pokroić w grubą kostkę. Dodać przyprawy, wymieszać, odstawić na 15 minut. Rozgrzać tłuszcz, dodać mięso, podsmażyć. Pod koniec smażenia dodać zmiażdżony czosnek i pokrojoną cebulę. Podlać bulionem, dusić (uzupełniając co jakiś czas wyparowany płyn) do miękkości mięsa. Mąkę rozmieszać w wodzie, dokładnie, aby nie było grudek, wlać do mięsa i zagęścić sos. Doprawić do smaku.