Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy
Mięso myjemy i oczyszczamy z tłuszczu, kroimy na nieduże kawałki poruszamy solą i mąką - mieszamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. W garnku rozgrzewamy 3 łyżki oleju, w rondelku 1 łyżkę. Pokrojone mięso wrzucamy do garnka - powinno byś obsmażone z każdej strony, do rondelka wrzucamy cebulę- szklimy. Cebulę w rondelki zalewamy bulionem, chwilę mieszamy i dodajemy do garnka z obsmażonym mięsem. Następnie dodajemy warzywa ze słoika i zmiksowany sos do spaghetti (wcześniej usuwamy listek laurowy). Wszystko dokładnie mieszamy. Dorzucamy posiekanego wcześniej pora. Gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę, doprawiając do smaku solą, pieprzem i rozmarynem. Przed końcem gotowania dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z kaszą, ryżem lub makaronem. Jeśli nie macie warzyw i sosu w słoiku możecie użyć: 1 średnią marchewkę - obraną i posiekaną 1 średnią pietruszkę - obraną i posiekaną 1/4 średniego selera - obranego i posiekanego 2-3 średnie pomidory (wcześniej sparzone i obrane ze skóry) 2 ząbki czosnku przyprawy: bazylię, oregano, słodką paprykę Należy wtedy warzywa najpierw lekko podsmażyć z zeszkloną cebulą i dodać trochę więcej bulionu - około 2 szklanki.