MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Gulasz wieprzowy 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny gulasz podajemy na gorąco z ulubionymi dodatkami.

Gulasz wieprzowy 3 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz wieprzowy 3

 

  • 400g karkówki lub łopatki
  • 2 cebule
  • sól, pieprz cayenne
  • 1 łyżeczka mąki
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy 3
Mięso opłukujemy i kroimy w kostkę o wielkości 2 cm. Cebulę obieramy i kroimy w wiórka.Rozgrzewamy patelnię teflonową , wrzucamy pokrojone mięso i smażymy przez 10 minut, obracając od czasu do czasu, następnie dodajemy olej, sól i pieprz i smażymy przez 5 minut.Do patelni wsypujemy cebulę i wlewamy 100 ml wody, mieszamy , przekrywamy pokrywką i smażymy przez następne 15 minut. Mąkę rozpuszczamy w 2 łyżkach wody i wlewamy do mięso, mieszamy i gotujemy przez 5 minut. Podajemy gorący posypany natkę pietruszki z ugotowanymi ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Gulasz wieprzowy 3
Do gulaszu potrzebujemy mięsa wieprzowego, łopatki lub karczku.
Gulasz wieprzowy 3
Mięso samżymy ,dodajemy olej, przyprawy i pokrojoną cebulę.
Gulasz wieprzowy 3
Do mięsa dolewamy 100 mlwody , przykrywamy pokrywką i smażymy przez 15 minut.