halcia76

halcia76

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Gulasz wieprzowy Halci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rozgrzewające danie -gulasz podany z kaszą

Gulasz wieprzowy  Halci Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy Halci

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy Halci
Pokrojoną cebulę i posiekany czosnek przesmażamy na niewielkiej ilości oleju , mięso myjemy ,kroimy w kostkę ,dodajemy do cebuli i podsmażamy na złoty kolor a następnie przekładamy do gęsiarki dodajemy listek ,ziele angielskie ,jałowiec i resztę przypraw , podlewamy winem i woda i dusimy do miękkości. Smalec i mąkę smażymy na patelni za złoty kolor podlewamy zimna woda mieszamy i dodajemy do gulaszu. Doprawiamy do smaku, posypujemy natka pietruszki . Podajemy z kaszą .
Gulasz wieprzowy  Halci
Posiekany czosnek i pokrojona cebulke przesmażany
Gulasz wieprzowy  Halci
Mięsko wieprzowe kroiny w kostkę i smażymy
Gulasz wieprzowy  Halci
Mięso ,cebulę oraz przyprawy przekładamy do gęsiarki, podlane winem i wową dusimy pod przykryciem
Gulasz wieprzowy  Halci
Z mąki i smalcu robimy zasmażkę i zagęszczamy gulasz