Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy wg ajo
Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę (wielkość wg uznania i upodobań).
Na małej patelni podsmażyć pokrojoną w małą kostkę cebulę. Na drugiej, dużej patelni mocno rozgrzać olej i wrzucić pokrojone mięso. Obsmażyć na złoty kolor, następnie zmniejszyć ogień i dodać pozostałe składniki: podduszoną wcześniej cebulę, startą na tarce na dużych oczkach marchewkę i cieniutko pokrojonego pora. Całość zalać gorącą wodą ( tak aby przykryć mięso). Dodajemy przyprawy (poza koncentratem, którym dodajemy po ok. 0,5 h duszenia).
Całość dusimy pod przykryciem ok. 1,5 h, od czasu do czasu mieszając i w razie potrzeby dolewając gorącej wody. Na koniec, jeśli sos nie będzie odpowiednio gęsty, dodać łyżkę mąki, rozdrobnionej z odrobiną wody.
Gulasz podawać z kaszą, ryżem, makaronem lub ziemniakami.
Smacznego :)
Na małej patelni podsmażyć pokrojoną w małą kostkę cebulę. Na drugiej, dużej patelni mocno rozgrzać olej i wrzucić pokrojone mięso. Obsmażyć na złoty kolor, następnie zmniejszyć ogień i dodać pozostałe składniki: podduszoną wcześniej cebulę, startą na tarce na dużych oczkach marchewkę i cieniutko pokrojonego pora. Całość zalać gorącą wodą ( tak aby przykryć mięso). Dodajemy przyprawy (poza koncentratem, którym dodajemy po ok. 0,5 h duszenia).
Całość dusimy pod przykryciem ok. 1,5 h, od czasu do czasu mieszając i w razie potrzeby dolewając gorącej wody. Na koniec, jeśli sos nie będzie odpowiednio gęsty, dodać łyżkę mąki, rozdrobnionej z odrobiną wody.
Gulasz podawać z kaszą, ryżem, makaronem lub ziemniakami.
Smacznego :)