Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy w sosie grzybowym
Suszone borowiki wkładamy do wody, mieszamy i odstawiamy. Mięso myjemy i osuszamy z wody np. ręcznikiem papierowym. Mięso kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miski, wsypujemy przyprawy i mieszamy. Odstawiamy na 30 minut.
W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę.
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy na małym ogniu.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone mięso oraz cebulę z czosnkiem. Przesmażamy razem przez około 5 minut i przekładamy do gotującej się wody. Gotujemy przez około 40 minut i dokładamy grzyby ( bez wody ) i razem gotujemy przez kolejne 20 minut.
W tym czasie do wody w której moczyły się grzyby, wsypujemy sos grzybowy i mieszamy. Przelewamy do garnka z gulaszem i zagotowujemy.
W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę.
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy na małym ogniu.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone mięso oraz cebulę z czosnkiem. Przesmażamy razem przez około 5 minut i przekładamy do gotującej się wody. Gotujemy przez około 40 minut i dokładamy grzyby ( bez wody ) i razem gotujemy przez kolejne 20 minut.
W tym czasie do wody w której moczyły się grzyby, wsypujemy sos grzybowy i mieszamy. Przelewamy do garnka z gulaszem i zagotowujemy.
SylaUla
kuchenny świat