Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową i suszonymiPrzygotowanie warzyw:
Fasolkę należy umyć i podcinać z niej końce. Następnie każdą z nich przekroić na 2-3 części.
Natomiast pomidory pokroić w paseczki.
Mięso:
Mięso należy umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Następnie delikatnie natrzeć odrobiną soli i papryką w proszku.
Tak przygotowane przełożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i delikatnie obsmażyć.
Mięso przełożyć o garnka.
Gulasz:
Do mięsa dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pomidory, listki laurowe, bazylię i ziele angielskie.
Całość zalać wodą (tak, aby przykryła zawartość garnka), wymieszać i dusić do miękkości na małym ogniu.
(Potrwa to około 40-45 minut - w zależności od rodzaju mięsa.)
Po 10 minutach gotowania dodać fasolkę szparagową.
(Można wcześniej, ale ja wolę, gdy fasolka nie jest rozgotowana.)
Gotowy gulasz należy doprawić do smaku.
Sos można zagęścić odrobiną mąki.