lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierś smażona w papierze do pieczenia

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dziś lekki obiadek a wręcz dietetyczny. Nie mówię że codziennie, ale co jakiś czas. Rewelacja lekkie dla brzuszka i czujemy się o niebo lepiej. Zachęcam do wypróbowania.

Pierś smażona w papierze do pieczenia Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś smażona w papierze do pieczenia

Składniki na 2 porcję:

  • pierś z kurczaka jedna połówka

 

 

 

Dodatkowo:

 

 

 

  • sól pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pierś smażona w papierze do pieczenia

Krok 1

Kasze wstawiamy w garnuszku i gotujemy tyle ile jest napisane na opakowaniu.

Krok 2

Fasolkę myjemy odcinamy końcówki i gotujemy z odrobiną soli

Krok 3

Pierś z kurczaka kroimy w poprzek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Doprawiamy solą, pieprzem i pietruszką ususzoną lub drobno pokrojoną.

Papier do pieczenia pociąć w kwadraty, położyć na nich pierś i zakryć papierem (na połowę złożyć).

Smażymy bez tłuszczu z obu stron nie za długo by nam nie wyschła. Ma być soczysta lekko podduszona.

Krok 4

Ogórka obieramy ze skórki i kroimy go w ćwiartki, pomidora smażmy i kroimy w ćwiartki, sałatę myjemy i rwiemy w palcach. Dodajemy sól, pieprz do smaku i sok z cytryny, ewentualnie z 2 łyżki wody, mieszamy i gotowe.

Na talerz wykładamy sałatkę, dwa rodzaje kaszy, pół na pół, na to fasolka szparagowa i pierś smażona.

Danie rewelacja :)

Pierś smażona w papierze do pieczenia
Pierś z kurczaka kroimy w poprzek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Pierś smażona w papierze do pieczenia
Smażymy bez tłuszczu z obu stron nie za długo by nam nie wyschła. Ma być soczysta lekko podduszona.