Sposób przygotowania:
Pierś smażona w papierze do pieczeniaKrok 1
Kasze wstawiamy w garnuszku i gotujemy tyle ile jest napisane na opakowaniu.
Krok 2
Fasolkę myjemy odcinamy końcówki i gotujemy z odrobiną soli
Krok 3
Pierś z kurczaka kroimy w poprzek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Doprawiamy solą, pieprzem i pietruszką ususzoną lub drobno pokrojoną.
Papier do pieczenia pociąć w kwadraty, położyć na nich pierś i zakryć papierem (na połowę złożyć).
Smażymy bez tłuszczu z obu stron nie za długo by nam nie wyschła. Ma być soczysta lekko podduszona.
Krok 4
Ogórka obieramy ze skórki i kroimy go w ćwiartki, pomidora smażmy i kroimy w ćwiartki, sałatę myjemy i rwiemy w palcach. Dodajemy sól, pieprz do smaku i sok z cytryny, ewentualnie z 2 łyżki wody, mieszamy i gotowe.
Na talerz wykładamy sałatkę, dwa rodzaje kaszy, pół na pół, na to fasolka szparagowa i pierś smażona.
Danie rewelacja :)
Jagodowa
Magdalena88
lalunia
lalunia