Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami
Mięso z łopatki myjemy i kroimy na kawałki. Przyprawiamy papryka, sola i mielonym czarnym pieprzem. Na patelni rozgrzewamy cztery łyżki margaryny i wrzucamy mięso, smażymy do momentu, aż nabierze ładnego brązowego koloru. Cebule obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Następnie podsmażamy na 2 łyżkach oleju i 2 łyżkach margaryny z dodatkiem mielonego kminku. Przekładamy do zrumienionego mięsa, podlewamy czerwonym winem i dusimy na wolnym ogniu, aż mięso będzie na pół miękkie. Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy na kawałki. Następnie podsmażamy na 1 łyżce oleju z dodatkiem czosnku obranego i przeciśniętego przez praskę. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodajemy podsmażone grzyby oraz suszone grzyby, podlewamy woda i doprawiamy vegetą. Dusimy, aż wszystko będzie miękkie. Na sam koniec zagęszczamy maka wymieszana z trochę wody i doprawiamy keczupem.
marietta