Smak Monika

Smak Monika

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Gulasz wieprzowy z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Polecam na czerwcowe chwile.

Gulasz wieprzowy z grzybami

Składniki:

Gulasz wieprzowy z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z grzybami
Grzyby wypłukać pod zlewem, oczyścić i pokroić w kostkę. Mięso pokroić na małe ćwiarteczki. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na maśle po czym dodajemy pieczarki po usmażeniu przekładamy na talerz. Na tej samej patelni smażymy wieprzowinę, później z powrotem przekładamy boczek z grzybami wcześniej smażony, dodajemy liść laurowy, przyprawy. Co pewien czas podlewamy rosołem i winem. Gulasz dusimy przez godzinę pod przykryciem, co pewien czas mieszając. Po ugotowaniu gulaszu można podawać z pokrojonymi pomidorami.