Sposób przygotowania:
Winny gulasz wieprzowy
Mięso kroimy w kostkę,dodajemy do niego nieco jarzynki, pieprzu, słodkiej i ostrej papryki - mieszamy i pozostawiamy takna godzinkę. W garnku topimy 2 łyżki masła i na rozgrzany tluszcz wrzucamy mięso, kiedy lekko sie zrumieni wlewamy wino i dusimy całość 8 minut (między czasie dodajemy ziele angielskie i liść laurowy), następnie całość zalewamy 5 szklankami wody i gotujemy przez 40 minut. Pieczarki kroimy w plastry, cebulkę w kostkę i na łyżce masła podsmażamy, doprawiając delikatnie solą i pieprzem, a następnie przekładamy do mięsa, calość gotujemy jeszcze 20 minut. Mąkę rumienimy na patelni studzimy, następnie stopniowo dolewamy gorący wywar, gdy zasmażka juz jest wodnista przelewamy ją do mięsa z grzybami i gotujemy całość jeszcze 5 minut. Podajemy z chlebem, ziemniakami lub kaszą - jak kto lubi:)