Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z ogórkami
Mięso kroimy na 3-centymetrowe kawałki, a obraną cebulę w grubą kostkę. Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy cebulę i smażymy 2 minuty. Mięso i cebulę zdejmujemy z ognia i mieszamy z papryką. Do potrawy stopniowo dolewamy soku pomidorowego i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Obrany czosnek rozgniatamy, mieszamy z solą i dodajemy do mięsa. Gulasz przyprawiamy majerankiem i dusimy pod przykryciem. Na minutę przez końcem duszenia do gulaszu dodajemy pokrojone w paski lub kostkę ogórki. Potrawę doprawiamy do smaku i podajemy. Potrawa dobrze smakuje z gotowanymi ziemniakami lub makaronem. Idealna będzie również do niej zielona sałata zielona sałata wymieszana z listkami szczawiu lub rzeżuchą. Smacznego!