Sposób przygotowania:
Pizza z mięsem mielonymETAP 1:
Cebule obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać mięso mielone i smażyć kilka minut przywracając od czasu do czasu. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie i sos pomidorowy. Wymieszać i dusić kilkanaście minut. Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać cukier, łyżkę mąki i podgrzane mleko. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać resztę mąki, sól, dolać olej i zaczyn. Wyrobić ciasto i odstawić przykryte ściereczką.
Gdy ciasto wyrośnie rozwałkować je i przełożyć na blachę wyłożoną papierem. Posmarować farszem mięsnym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec ok. 10-15 minut. Następnie posypać startym żółtym serem i piec do jego roztopienia.