Sposób przygotowania:
Pieczeń z sosem grzybowym
Grzyby suszone zalać niewielką ilością wrzątku (wodę zostawić). Mięso pokroić i zmielić w maszynce razem z czerstwym chlebem i namoczonymi grzybami. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Czosnek przecisnąć przez praskę. Kolendrę i kminek zmielić. Mięso wymieszać z cebulą, czosnkiem i przyprawami i przełożyć do keksówki. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40-45 minut. 10 minut przed końcem pieczenia odkryć.
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzany oleju. Dodać masło i grzyby oraz natkę pietruszki. Podsmażyć 5 minut. Wodę z moczenia grzybów wymieszać ze śmietaną i wlać na patelnię. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć 5-10 minut aż sos zgęstnieje.
Pieczeń pokroić w plastry, podawać z ziemniaczkami i sosem. Smacznego :)
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzany oleju. Dodać masło i grzyby oraz natkę pietruszki. Podsmażyć 5 minut. Wodę z moczenia grzybów wymieszać ze śmietaną i wlać na patelnię. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć 5-10 minut aż sos zgęstnieje.
Pieczeń pokroić w plastry, podawać z ziemniaczkami i sosem. Smacznego :)