Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi
Grzyby zalać ciepłą wodą i pozostawić na noc. Na drugi dzień oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki.
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Zalać wodą. Dodać kostkę grzybową, liście laurowe, ziele angielskie oraz grzyby. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Sos doprawić do smaku i zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Zalać wodą. Dodać kostkę grzybową, liście laurowe, ziele angielskie oraz grzyby. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Sos doprawić do smaku i zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować.
Podawać z ziemniakami i surówką.
![Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-wieprzowy-z-grzybami-suszonymi-442014.jpg)
![Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-wieprzowy-z-grzybami-suszonymi-442015.jpg)
![Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-wieprzowy-z-grzybami-suszonymi-442016.jpg)
![Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-wieprzowy-z-grzybami-suszonymi-442017.jpg)