Sposób przygotowania:
Gulasz z czerwoną fasolką
Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanym oleju. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny.
Dodajemy do cebuli i papryki. Dusimy, często mieszamy aby się nie przypaliło. Po kilku minutach dokładamy pokrojone w plasterki pieczarki i odsączoną czerwoną fasolkę.
Podlewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy przyprawami. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 1,5 godziny.
Gdy bulion nam wyparuje możemy delikatnie podlać mięso wodą.
Dodajemy do cebuli i papryki. Dusimy, często mieszamy aby się nie przypaliło. Po kilku minutach dokładamy pokrojone w plasterki pieczarki i odsączoną czerwoną fasolkę.
Podlewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy przyprawami. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 1,5 godziny.
Gdy bulion nam wyparuje możemy delikatnie podlać mięso wodą.
zbysiowa
VioletoweKucharzenie
Dziękuję :-)