VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Gulasz z czerwoną fasolką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Uwielbiam wszelkiego rodzaju gulasze. Ten z czerwoną fasolka jest naprawdę pyszny! Polecam na pyszny polski obiad!

Gulasz z czerwoną fasolką

Składniki:

Gulasz z czerwoną fasolką

 

  • 2 cebule
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 500 g mięsa gulaszowego z łopatki
  • przyprawa do wieprzowiny
  • 5-6 pieczarek
  • 220 g czerwonej fasolki konserwowej
  • 1 szklanka bulionu wołowego
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej

Sposób przygotowania:

Gulasz z czerwoną fasolką
Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanym oleju. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny.

Dodajemy do cebuli i papryki. Dusimy, często mieszamy aby się nie przypaliło. Po kilku minutach dokładamy pokrojone w plasterki pieczarki i odsączoną czerwoną fasolkę.

Podlewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy przyprawami. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 1,5 godziny.

Gdy bulion nam wyparuje możemy delikatnie podlać mięso wodą.  

Tagi:

gulasz obiad