Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z cukinią i kalarepą
Mięso umyłam, osuszyłam papierowym ręcznikiem, pokroiłam w dość dużą kostkę. Cebulę obrałam, pokroiłam w kosteczkę. Warzywa umyłam, marchew i kalarepę obrałam. Kalarepę pokroiłam w dość toporne słupki, marchew w półplasterki. Cukinię razem ze skórką pokroiłam na kawałki zbliżone wielkością do kawałków marchewki. W rondlu rozgrzałam olej, wrzuciłam mięso i obsmażyłam je z ze wszystkich stron. Dodałam cebulkę i smażyłam razem z mięsem na wolnym ogniu dopóki się nie zeszkliła. Zalałam wrzącą wodą, dodałam pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Dusiłam pod przykryciem do momentu aż mięso było miękkie. Wówczas dodałam marchewkę i kalarepę, a po kilku minutach, jak marchewka trochę zmiękła wrzuciłam cukinię i paprykę w płatkach. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem, papryką w proszku i majerankiem. Kiedy warzywa były miękkie, zagęściłam sos mąką pszenną rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Gulasz podałam z makaronem i ogórkami kiszonymi.