Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z cukinią i fasolkąETAP 1:
Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić.
Mięso opłukane i pokrojone w grubą kostkę dokładnie osuszyć ręcznikami kuchennymi. Obsmażyć na silnie rozgrzanym oleju na patelni i przełożyć do garnka.
ETAP 2:
Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec smażenia dodać rozgniecione ząbki czosnku.
ETAP 3:
Całość przełożyć do garnka z mięsem. Wlać 2 szklanki gorącego bulionu wołowego i dusić pod przykryciem na średnim ogniu.
Gdy mięso zmięknie dodać fasolkę szparagową, cukinię, czerwoną paprykę i chili. Wlać pozostały bulion, dodać kminek, słodk,ą paprykę, sól i pieprz do smaku i dalej dusić.
ETAP 4:
Po chwili dodać przecier pomidorowy, zamieszać i dalej dusić.
Gdy mięso i warzywa są miękkie garnek zdjąć z ognia i jeśli jest taka konieczność, to gulasz ponownie doprawić do smaku.
Czekoladka 2