Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z papryką
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Mięso pokroić w niedużą kostkę. Pokrojone mięso oprószyć mąką, strzepać jej nadmiar.
Następnie na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju zrumienić lekko cebulę i przełożyć do garnka.
Potem obsmażyć kawałki mięsa. Również przełożyć do garnka. Całość zalać gorącą woda tak aby dobrze przykryło mięso. Dodać listki laurowe, angielskie ziele, słodką i wędzoną paprykę oraz paprykę ostrą wedle smaku.
Całość dusić na średnim ogniu do miękkości. Co jakiś czas przemieszać i dolewać wodę, która odparowała. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w średnią kostkę.
Gdy mięso będzie już miękkie dodać pokrojoną paprykę. Całość doprawić solą i pieprzem.
Dusić jeszcze aż papryka zmięknie. Jeśli gulasz będzie zbyt rzadki można go odparować lub zagęścić jeszcze odrobiną mąki.
Gotowy gulasz podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie kasza jęczmienna i ogórki w zalewie gyros.
Następnie na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju zrumienić lekko cebulę i przełożyć do garnka.
Potem obsmażyć kawałki mięsa. Również przełożyć do garnka. Całość zalać gorącą woda tak aby dobrze przykryło mięso. Dodać listki laurowe, angielskie ziele, słodką i wędzoną paprykę oraz paprykę ostrą wedle smaku.
Całość dusić na średnim ogniu do miękkości. Co jakiś czas przemieszać i dolewać wodę, która odparowała. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w średnią kostkę.
Gdy mięso będzie już miękkie dodać pokrojoną paprykę. Całość doprawić solą i pieprzem.
Dusić jeszcze aż papryka zmięknie. Jeśli gulasz będzie zbyt rzadki można go odparować lub zagęścić jeszcze odrobiną mąki.
Gotowy gulasz podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie kasza jęczmienna i ogórki w zalewie gyros.
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki