iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Gulasz wołowy z papryką czerwoną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pomysł na jesienny obiadek. Tym razem w roli głównej wołowina, czerwona delikatna i smaczna. Wymaga długiej obróbki ale warto. Między smacznym mięskiem paseczki słodkiej chrupkiej papryki.

Gulasz wołowy z papryką czerwoną

Składniki:

Gulasz wołowy z papryką czerwoną

 

  • 1 kg mięsa wołowego

 

  • 2 cebule

 

 

 

 

 

 

  • olej do smażenia

 

 

  • ziele angielaskie

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy z papryką czerwoną
Mięso kroimy w kosteczkę . W rondlu rozgrzewamy olej. Wkładamy mięso, obsmażamy z każdej strony. Dodajemy pokrojona cebule , łyżkę papryki słodkiej, pokrojone 2 ząbki czosnku. Smażymy chwilę .

Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i sól do smaku. Podlewamy wodą. Dusimy do miękkości mięsa. Paprykę czerwona kroimy w paseczki i dodajemy do mięsa.

Dusimy razem ok10 min, aż papryka lekko zmięknie. Na koniec doprawiamy solą ,pieprzem i papryką ostrą.