Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z papryką czerwoną
Mięso kroimy w kosteczkę . W rondlu rozgrzewamy olej. Wkładamy mięso, obsmażamy z każdej strony. Dodajemy pokrojona cebule , łyżkę papryki słodkiej, pokrojone 2 ząbki czosnku. Smażymy chwilę .
Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i sól do smaku. Podlewamy wodą. Dusimy do miękkości mięsa. Paprykę czerwona kroimy w paseczki i dodajemy do mięsa.
Dusimy razem ok10 min, aż papryka lekko zmięknie. Na koniec doprawiamy solą ,pieprzem i papryką ostrą.
Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i sól do smaku. Podlewamy wodą. Dusimy do miękkości mięsa. Paprykę czerwona kroimy w paseczki i dodajemy do mięsa.
Dusimy razem ok10 min, aż papryka lekko zmięknie. Na koniec doprawiamy solą ,pieprzem i papryką ostrą.
Marika-
Magdalena88