Sposób przygotowania:
Węgierski gulasz wołowy
Kroimy cebulę w grubą kostkę, wrzucamy na roztopione na patelni masło. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy, aż cebula się zeszkli. Przekładamy do garnka.
Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy na dużym ogniu. Następnie też przekładamy do garnka. Zalewamy mięso rosołem i gotujemy przez około półtorej godziny pod przykryciem.
Dodajemy do gulaszu pomidory z puszki, pokrojoną w paski paprykę, odsączoną fasolę i koncentrat. Przyprawiamy do smaku i dusimy jeszcze przez 15 minut.
Podajemy z kleksem jogurtu naturalnego.
Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy na dużym ogniu. Następnie też przekładamy do garnka. Zalewamy mięso rosołem i gotujemy przez około półtorej godziny pod przykryciem.
Dodajemy do gulaszu pomidory z puszki, pokrojoną w paski paprykę, odsączoną fasolę i koncentrat. Przyprawiamy do smaku i dusimy jeszcze przez 15 minut.
Podajemy z kleksem jogurtu naturalnego.