Sposób przygotowania:
Gulasz meksykański
1. Karkówkę kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę. Na oliwie podsmażam mięso razem z cebulą. Dodaję mąkę i papryki mielone. Mieszam. Mięso zalewam wodą. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie i kminek. Gotuję około godziny.
2. Pieczarki kroję w półplasterki i podsmażam na oliwie. Dodaję do gulaszu. Paprykę kroję w kostkę. Dodaję do mięsa razem z mieszanką meksykańską. Gotuję około 20 minut. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy. Razem gotuję przez około 10 minut. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
2. Pieczarki kroję w półplasterki i podsmażam na oliwie. Dodaję do gulaszu. Paprykę kroję w kostkę. Dodaję do mięsa razem z mieszanką meksykańską. Gotuję około 20 minut. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy. Razem gotuję przez około 10 minut. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
SylaUla