lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Gulasz z cukinii i mleczka kokosowego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gulasz z cukinii i mleczka kokosowego

Gulasz z cukinii i mleczka kokosowego

Składniki:

Gulasz z cukinii i mleczka kokosowego

 

  • olej
  • duża cukinia
  • cukier
  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • szklanka bulionu
  • fasolka z puszki
  • skórka z cytryny

Sposób przygotowania:

Gulasz z cukinii i mleczka kokosowego
Rozgrzej odrobinę oleju,podsmaż na nim posiekaną cebulę,cukinię obierz,pokrój w kostkę.Podsmaż ją wraz z cebulą,posyp łyżeczką cukru,smaż przez 10 minut ciągle mieszając.Wlej mleczko kokosowe i bulion.Gotuj do miękkości.Dodaj odcedzoną fasolkę z puszki oraz startą skórkę z cytryny i przyprawy do smaku.Całość zagotuj i podawaj np z ryżem na sypko.