kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Gulasz z groszkiem ptysiowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam przepis na gulasz z cukinią, marchewką, papryką i groszkiem ptysiowym

Gulasz z groszkiem ptysiowym

Składniki:

Gulasz z groszkiem ptysiowym

 

  • ½ kg wołowiny
  • 4 marchewki
  • 30 dag cukinii
  • 20 dag groszku ptysiowego
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • papryka słodka
  • tymianek
  • oregano
  • łyzeczka cukru
  • olej
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z groszkiem ptysiowym
W garnku rozgrzać tłuszcz. Mięso pokroić w kostkę, włożyć do garnka, przyprawić. Przykryć i dusić na wolnym ogniu ok. 10 - 15 min. Mieszać od czasu do czasu i podlewać wodą. W tym czasie pokroić marchew i cukinie w kostkę. Dodać do miesa. Dusic kolejne 10 – 15 min. W tym samym czasie pokroić paprykę w kostkę i włożyć do mięsa. Na koniec dodać groszek i dusić aż mieso będzie miękkie. Dodać przecież, cukier i przyprawy według uznania. Podawać z kuksusem.