Sposób przygotowania:
Gulasz z czarną fasolką
Fasolkę przygotować według informacji na opakowaniu
. Pokrojoną w średnią kostkę cebulę podsmażyć na maśle, dodać pokrojoną również w kostkę paprykę i wymieszać, a następnie dodać do fasolki i razem wymieszać.
Wlać przecier oraz bulion i zagotować. Kiełbasę i podgardle pokrojone w kostkę podsmażyć. Obie wędliny dodać do fasolki. Gotować około 5 minut. Doprawić do smaku.
Na koniec dodać posiekaną natkę, wymieszać i przełożyć do talerzy. Podawać na ciepło.
. Pokrojoną w średnią kostkę cebulę podsmażyć na maśle, dodać pokrojoną również w kostkę paprykę i wymieszać, a następnie dodać do fasolki i razem wymieszać.
Wlać przecier oraz bulion i zagotować. Kiełbasę i podgardle pokrojone w kostkę podsmażyć. Obie wędliny dodać do fasolki. Gotować około 5 minut. Doprawić do smaku.
Na koniec dodać posiekaną natkę, wymieszać i przełożyć do talerzy. Podawać na ciepło.