Sposób przygotowania:
gulasz z groszkiem i peczarkami
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostke, posypujemy maka z przyprawami
i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu, aż będzie rumiane. Cebule kroimy w
piórka i dodajemy do miesa, smażymy razem ok.5 minut. Podlewamy wodą i dusimy
pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso bedzie miękkie dodajemy pokrojone
pieczarki, odsączony groszek i podlewamy sokiem pomidorowym. Przyprawiamy do
smaku.Dusimy razem aż wszystkie składniki beda miekkie. Przed podaniem
posypujemy zielenina.
i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu, aż będzie rumiane. Cebule kroimy w
piórka i dodajemy do miesa, smażymy razem ok.5 minut. Podlewamy wodą i dusimy
pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso bedzie miękkie dodajemy pokrojone
pieczarki, odsączony groszek i podlewamy sokiem pomidorowym. Przyprawiamy do
smaku.Dusimy razem aż wszystkie składniki beda miekkie. Przed podaniem
posypujemy zielenina.