Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na zimne dni najlepsze dania są z kapusta kiszoną, która jest bardzo zdrowa, posiada dużo witamin z dodatkiem mięsa i grzybów stanowi bardzo dobre danie obiadowe.

Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami

Składniki:

Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami

 

  • 1 szynka wieprzowa
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 20 dag kapusty kiszonej
  • ½ kg pieczarek
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżka przyprawy do gulaszu
  • Szczypta chili
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami

ETAP 1:

Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami

1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą do gulaszu.

ETAP 2:

Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami

2. Na drugiej patelni smażymy obraną i drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy obrane i pokrojone w plasterki marchewki oraz posiekaną drobno kapustę kiszoną. Następnie dodajemy ketchup.

3. Pieczarki kroimy w plasterki również prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.

4. Kapustę oraz grzyby łączymy z mięsem dokładnie mieszając.

ETAP 3:

5. Danie gotowe.

6. Smacznego.


Tagi:

gulasz dania