paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Gulasz z czerwoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo syty gulasz z czerwoną kapustą ziemniakami, mięsem wieprzowym oraz boczkiem wędzonym. Idealny na zimę

Gulasz z czerwoną kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z czerwoną kapustą

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z czerwoną kapustą
Marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Czerwoną kapustę grubo poszatkować. Boczek wędzony pokroić w kostkę, podobnie cebulę. Na oleju podsmażyć cebulę z boczkiem. Pokrojone w mniejsze kawałki mięso wieprzowe dodać do cebuli, obsmażyć.

Całość zalać wodą i zagotować. Dodać marchew i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować razem 20 minut. Kapustę dodać do zupy. Całość gotować do miękkości warzyw i mięsa.

Pod koniec gotowania doprawić przyprawami do smaku.
Gulasz z czerwoną kapustą
Cebulę i boczek razem podsmażyć na oleju.
Gulasz z czerwoną kapustą
Mięso pokroić w kostkę i dodać do cebuli, obsmażyć.
Gulasz z czerwoną kapustą
Dodać marchew i przeciśnięty czosnek. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę dodać do zupy.
Gulasz z czerwoną kapustą
Kapustę dodać do zupy. Całość gotować do miękkości warzyw i mięsa.