Sposób przygotowania:
Gulasz z czerwoną kapustą
Marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Czerwoną kapustę grubo poszatkować. Boczek wędzony pokroić w kostkę, podobnie cebulę. Na oleju podsmażyć cebulę z boczkiem. Pokrojone w mniejsze kawałki mięso wieprzowe dodać do cebuli, obsmażyć.
Całość zalać wodą i zagotować. Dodać marchew i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować razem 20 minut. Kapustę dodać do zupy. Całość gotować do miękkości warzyw i mięsa.
Pod koniec gotowania doprawić przyprawami do smaku.
Całość zalać wodą i zagotować. Dodać marchew i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować razem 20 minut. Kapustę dodać do zupy. Całość gotować do miękkości warzyw i mięsa.
Pod koniec gotowania doprawić przyprawami do smaku.